Spouwmuurisolatie in Alkmaar is in een mum van tijd gedaan

Spouwmuurisolatie wordt in veel Nederlandse huishoudens toegepast, omdat het de manier van isolatie is die het meest oplevert. Zoals de naam doet vermoeden wordt bij deze isolatiewijze de lege ruimte tussen je binnen- en buitenmuur, de spouw, geïsoleerd. Het voorzien van je spouw met isolatiemateriaal is wel een investering, maar door de voordelen die het oplevert heb je die investering binnen vier jaar terug. Ben je op zoek naar een bedrijf voor spouwmuurisolatie in Alkmaar en omgeving? Wil je weten of je spouwmuur wel geïsoleerd kan worden? Heb je wel een spouwmuur? Vraag dan om advies bij de isolatiebedrijven.

Spouwmuurisolatie Alkmaar

Waarom kies je voor spouwmuurisolatie?

Wanneer je in een huis woont, waar de spouw niet of slechts matig geïsoleerd is, dan trekt veel warmte van binnenshuis door je muren naar buiten toe. Door je spouw te voorzien van isolatiemateriaal houd je de warmte in huis, waardoor je minder hard hoeft te stoken. Dit levert allerhande voordelen voor je op. Ten eerste bespaar je zo op je gasrekening. In de winter houdt immers de spouw nu de warmte tegen, maar in de zomer houdt deze juist de koelte tegen. Hierdoor hoef je in de zomer minder hard je airco aan te zetten. Je creëert door spouwmuurisolatie meer comfort in huis vanwege de verbeterde temperatuur, maar ook omdat tochtvlagen worden tegengehouden en omdat optrekkend vocht een halt toegeroepen wordt. Je leefklimaat wordt kortom aanzienlijk verbeterd.

Kun je jouw spouwmuur isoleren?

Of het raadzaam is je spouw te isoleren, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste moet je nagaan of je wel een spouw hebt. Huizen van voor 1920 hebben namelijk veelal geen spouw. Twijfel je hieraan, meet dan de dikte van de muur op. Is deze breder dan 25 centimeter dan heb je een spouw. Ook nieuwbouwwoningen die na 1976 gebouwd zijn hoeven niet geïsoleerd te worden, want veel van deze spouwmuren zijn al van isolatiemateriaal voorzien. Wel kun je bij deze huizen ervoor kiezen om het bestaande materiaal te vervangen voor eigentijdse isolatie. Verwijder hierbij het oude materiaal wel goed, want anders ontstaan er alsnog koudebruggen in de spouw.

Wat kost het om je spouwmuur te isoleren?

Wat een isolatieklus je zal gaan kosten, is afhankelijk van meerdere factoren zoals het materiaal dat je kiest, het oppervlakte dat geïsoleerd moet worden en het bedrijf die de isolatieklus verricht. Het isoleren van je spouwmuur kost relatief weinig, omdat je die investering ook binnen vier jaar terug verdient. Tevens duurt de isolatieklus zo kort dat je veel minder kwijt bent aan arbeidskosten. De arbeid valt dan ook in het lage belastingtarief van negen procent. Woon je in een tussenwoning van ongeveer veertig vierkante meter, dan zul je ongeveer €750 kwijt zijn om je spouwmuur te isoleren. Je bespaart jaarlijks dan wel zo’n €210. Bij een hoekwoning van circa 110 vierkante meter kost het bijna €2000 om de spouwmuur te isoleren. Wel bespaar je jaarlijks €550. Bij een vrijstaande woning bedragen de kosten €2900, maar verdien je jaarlijks €850 op je energierekening. Daarbij krijg je van de Nederlandse overheid subsidie, wanneer je naast spouwmuurisolatie een andere isolatieklus uitvoert.